Nőiség terápiás imagináció sorozat

2015.11.24 15:06

​Nőiség terápiás imagináció-sorozatot indítottam januárban, keddenként.
A 11 alkalom folyamán végigvesszük a nőiséghez kapcsolódó témákat, hiedelmeket, képzettársításokat.
Beszélgetés és terápiás hatású imagináció (képi-szimbólumos meditáció) útján segítjük a bennünk élő nő újjászületését.

 
Nőknek szól, mert a mai kultúrában össze vagyunk zavarodva a nemi szerepeket illetően, és nehezen tudjuk harmónikusan megélni, képviselni önmagunkat.

Férfiaknak is szól, hiszen nekik is van női oldaluk, és ahhoz, hogy a férfiasságukat megfelelően működtessék, fontos lenne rendezni a nőkhöz való hozzáállásukat, önmagukon keresztül.

A csoport létszáma min. 6, maximum 11 fő.
A 11 alkalom tematikus leírását lejjebb görgetve találod.
Az alkalmakra külön-külön is lehet jönni!

Információ és jelentkezés a szilnori kukac gmail.com címen, 30/280-3908 telefonszámon.
Időpont: minden kedden 18 és 21 óra között.
Helyszín: Ganésa köz:ép:pont (Bp., Közraktár utca 12/a)
 
Hozzájárulás: 4.500 Ft/alkalom
 

A Nőiség meditáció-sorozat tematikája

  1. alkalom: a nőiség megfogalmazása, a modern korban betöltött szerepe, mai felfogása, tisztelete, konkurencia harc férfi és nő között, az erős nő fogalma, miért akarnak az erős nők erős férfit; megbocsátás - önmagamnak és másoknak az egészség alapja; tolerancia mások mássága iránt, a másikban idegesítő tulajdonságok elengedése, szembenézés az árnyékunkkal.
  2. alkalom: béke – lobbanékonyság, hiszti, játszmák, agresszó; vágy – mit szabad, mit nem, tabu, szenvedély, intimitás, függőség; kommunikáció hasznossága és mibenléte, erőszakmentes párbeszéd.
  3. alkalom: jótékonyság – ítélkezés, kritika, minősítés, elvárás önmagamtól és másoktól; együttérzés – önmagam és mások iránt, hibák megengedése, bevonódás nélküli meghallgatás, játék – önfeledtség, szabályok mibenléte, az élet küzdelem-e, kapcsolat a belső gyermekkel.
  4. alkalom: bölcsesség – józan ítélőképesség, az életben való részvételtől való félelem; türelem – jelenlét, a vágyak kihelyezése, várakozás a jóra, ingeréhség; bőség – szűkség, látásmód, teremtés.
  5. alkalom: szépség – önmagunk megnyitása a szépnek, feltöltődés, hála – hozzáállás az élethez és annak ajándékaihoz, szemléletmód; öröm – öröm oka és képzése, önmagunk programozása.
  6. alkalom: közösség – elkötelezettség, együttműködés, harmónia, alá-fölérendeltség; osztozás – a csoport ereje, hozzáállás másokhoz, együttműködés, kapcsolatépítés; elengedés – félelem a veszteségtől, kapaszkodás, meggyászolás, új beengedése.
  7. alkalom: érzelmek – kinek az érzelmeit érzem, mire vágyom igazán, mit engedek meg magamnak érezni; kreativitás – unalmas vagy dolgos életbe mi fér bele, művészek kiváltsága-e, önmagam kibontakoztatása; védettség – határok meghúzása, értékeink megvédése, energia elszívás elleni védelem.
  8. alkalom: szolgálat – tenni a jóért, áldozatiság és alárendeltség, spirituális vezető;  megbecsülés – a teremtés és a nőiség szentsége, egyediségünk elismerése, az élet tisztelete; ritmikusság – a természet részeként átölelni a világot, lezárás és megújulás.
  9. alkalom: jókedv – dráma, egó, idegeskedés, szégyen, hangulati ingadozás; önállóság – fennhatóság önmagam fölött, az erő lehet-e gyengéd, felelősségvállalás, kiteljesedés; gondoskodás – önmagamról gondoskodom, törődöm magammal, minden pillanatot egyedüliként élek meg.
  10. alkalom: szeretet - az élet alapja és forrása, önmagunk és mások szeretete, a feltétel nélküli szeretet;  mértékletesség – szélsőséges élet, habzsolás és félelem, önmagam tisztelete; élvezet – pezsdítő, örömteli élet, önbüntetés elengedése.
  11. alkalom: elhivatás – céltalanság és az élet értelmének keresése; választás – jogom van-e a saját életem alakításához, van-e választásom; mindenki nyer – vajon ha én kapok valamit, akkor más veszít, szenvedni kell-e a jó dolgokért, a másik eltaposása.

A Nőiség meditáció sorozat minden kedden 18 órakor kezdődik.

Jelentkezni az alábbi elérhetőségen tudtok: szilnori kukac gmail.com.


 
Várom szeretettel a jelentkezésed!
 
Bűdi Szilvia Nóra
asztrológus, kineziológus