Január havi horoszkóp

2016.02.26 08:00

A Fanny különkiadása számára egész évre írtam havi horoszkópot, minden jegy részére. Ezt most itt a blogon is olvashatjátok, mindig az aktuális havit. Érdemes a januárit még most is elolvasni, mert segít értelmezni az ott elinduló nagy energiákat.

KOS

Az év elején egy nagy dobással indít a munkahelyén, vagy egy szélsőséges lépéssel. Őrült erővel veti bele magát a munkába, és ennek meg is lesz az eredménye. Fontos azonban, hogy tegye rendben a napi dolgait, mert ez az alapja a haladásának, hogy ne maradjon visszahúzó tényező, így is a hónap második hetétől régebbi dolgokat kell újrarágnia. A kapcsolatát illetően az önbizalomhiánya miatt megijedhet, de aztán szerencsére a hite továbblendíti.

BIKA

Szilveszter éjjelén olyan kalandba keveredhet, amelyet nem felejt el egyhamar. Egész hónapban foglalkoztathatja a szerelmi életének a múltja, és hogy mi értelme volt bizonyos történéseknek. Érzelmileg most befelé forduló, csendesen szemlélődő lehet, és mély felismerések okoznak nagyobb rálátást az élete eseményeire. Mindez a munkájára is kihatással lehet, kevesebb energiát érez hozzá.

IKREK

Az év első hónapjában sok rendeznivalója akad, leginkább a család, otthon területén. Nem is fizikailag kell rendet rakni, hanem a múltat elrendezni, legyen szó szülőkkel való kapcsolatról, vagy egy elengedésre váró párról, helyzetről. 2014 decembere, majd 2015 szeptembere óta a párkapcsolati élete küzdelmekkel, munkával telített: ez az a terület, ahol nagy energia befektetés szükségszerű bármilyen döntéshez.

RÁK

Az év eleje rögtön azzal indul, hogy szembesül a múltban önbe égett viselkedésével, gondolkodásmódjával. A szerelemben, vagy akár a gyerekeivel való kapcsolatában felesleges konfliktusok történhetnek, csupa félreértés és nem megfelelő kommunikáció miatt. Az első és a negyedik héten nagy szenvedélyeket élhet meg a kapcsolatában, vagy akár hatalmas vitát is, attól függően, mennyire tudják kibeszélni egymásnak az érzelmeiket, félelmeiket. Ez az üzleti kapcsolataira is igaz.

OROSZLÁN

Az év első hónapja azzal kezdődik, hogy rendeznie kell önmagában a biztonság fogalmával kapcsolatos gondolatait és hiedelmeit. Itt az ideje végiggondolni, hogy az, amitől eddig biztonságban érezte magát; azért egyrészt valóban megéri-e ennyit energiát beletenni, másrészt mennyire bízhat abban, hogy a külsődleges dolgok állandóak maradnak. A szerelemben ne hagyatkozzon illúziókra vagy félelmekre.

SZŰZ

A munkájában, a mindennapokban talán túl erőteljesen kommunikál, és ezért félreértik, illetve feleslegesen keveredik konfliktusokba. Van ereje a szavainak, ezért figyeljen oda arra, hogy mit mond. A szerelemben megvilágosító erejű felismerése lehet, ami akár az egész évének a mottója is lehet. Ha vállalkozik, akkor egy fantasztikus erejű elindulása lehet a hónap elején, vagy akár nagyot tud változtatni, fordítani a tevékenységén, helyzetén.

MÉRLEG

Mielőtt belépne a 2016-os év által hozott új életbe, még van néhány elrendeznivalója. Ezek lehetnek fizikai tennivalók is, de valószínűbb, hogy belső, lelki tartalmakat kell átvizsgálnia és a helyére tennie. Talán néhány embert, helyzetet kell elengednie, talán a családban generációk óta létező mintákkal kell leszámolnia. Nem kell sietnie mert még van idő erre. A hó eleji újholddal az egész évet alapozza meg, tehát figyelje, mi történik a lelkében.

SKORPIÓ

Feltöltődik erővel, szenvedéllyel és szexualitással. Vigyáznia kell, hogy a hatalmas energiáit a megfelelő csatornákon irányítva hasznosítsa és ne feszültséget gerjesszen. Olyan összefüggésekre láthat rá, amelyek eddig nagyrészt rejtve voltak, és most van hozzá ereje, hogy meg is oldja az ezzel kapcsolatosan adódó feladatokat. A barátok és szerelem területén rendeznie kell a helyzetet és döntést hozni, akár évtizedes témában is.

NYILAS

Mivel egész évben a Szaturnusz tanyázik a jegyében, ezért most sokkal több olyan tapasztalata keletkezik, ami tanító jellegű és fejlődik tőle. Ez ne vegye el a kedvét, mert a vége jó lesz. Az év első hónapjában szeretve érzi magát, és most sokkal komolyabban, nagyobb felelősségvállalással tervezi az életét, mint egyébként szokta. Anyagilag bankot robbanthat, vagy megalapozhatja új életét.

BAK

Az évet rögtön egy atombomba erejével indítja: akkora belső energiák szabadulnak fel önben, amelyek az egész éves tevékenységét megalapozhatják. Ezzel olyan folyamatok is megindulhatnak, amelyek váratlanul más alapokra helyezik a múlthoz, családhoz való hozzáállását. A figyelme koncentrált lesz, de 19-24. között összpontosítson nagyon, mert sok minden történik egyszerre és fontos következményei lehetnek annak, ahogyan hozzááll.

VÍZÖNTŐ

Az év küzdelmesen, de szerencsére tetterősen kezdődik a karrier területén. Az elmúlt hónapok előkészítésének vagy éppen csendjének köszönhetően most van ereje arra fókuszálni, hogy mit szeretne elérni a munkájában. Január közepén ebből pénzügyileg is gyarapodhat, illetve kaphat olyan sugallatokat, ötleteket, amelyekkel megalapozhatja a biztonságát.

HALAK

Az elmúlt két hónap nyomasztó légköre után jön egy kicsi fellélegzés, és az energiáját arra fogja fordítani, hogy elkezdje másképpen szemlélni az életét a megélt események hatására. A munkájában szorgalmasabb és visszafogottabb lehet, nem úgy a barátai körében, vagy a szerelem terén: ott inkább kirobbannak az energiái. Mind a karrierben, mind a kapcsolataiban el kell kezdenie felülvizsgálnia a múltbeli tetteit.

Fotó: gemini-soul, deviant art